Gradovi i općine 10.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Učenici iz Prhovca mračnom šumom idu na autobus

Među roditeljima i predstavnicima mjesnih odbora često se spominje činjenica da školarci iz Prhovca do školskog autobusa pješače u Martinuševec. Dionica kojom hodaju nije dugačka, kilometar i pol, a djelomično prolazi i šumom koja za kasnog svitanja i ranog sumraka u hladnim danima biva potpuno mračna. Govora o tome bilo je i na zboru građana Prhovca, Badličana i Tupkovca, potom na sastanku općinskog načelnika i predstavnika mjesnih odbora, a jeka se nastavlja i sada kad dolaze hladniji dani.

- Autobus ne prolazi kroz Prhovec, a za to postoji mogućnost i realna potreba. Djeca idu pješke do i sa autobusa, nije problem ni u tome što moraju hodati gotovo dva kilometra, već činjenica da idu neosvijetljenim dijelom - kaže Bojan Jambrović predsjednik MO Prhovec.

U povratku s nastave, sa školskog autobusa iz kojeg su izašli u Martinuševcu sreli smo četvero srednjoškolaca iz Prhovca koji se ne žale, ali zato ističu da je dionica kojom autobus vozio oko njihovog sela, a ne i kroz njega pomalo nelogična.

Detaljnije u tiskanom izdanju lista Međimurje. (al)

Izvor: 3159