Gradovi i općine 04.11.2017. 09:03. Zadnja izmjena: 04.11.2017. 09:04.

Nova policijska akcija

Učenici završnih razreda ciljana su skupina za povećanje sigurnosti na cestama

Akcija "The Honest Truth" nova je preventivna aktivnost Policijske uprave međimurske koja će se provoditi tijekom 2017. i 2018. godine. Riječ je o pilot projektu koji za cilj ima smanjiti glavne uzročnike prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, tjelesnim ozljedama i velikom materijalnom štetom.

Uz predstavnike Policijske uprave međimurske na predstavljanju u zgradi Scheier u Čakovcu bili su i predstavnici Međimurske županije i Grada Čakovca te, najvažnije, učenici završnih razreda srednjih škola. Upravo su budući vozači ciljana skupina.

Policijska uprava međimurska prva se u Hrvatskoj uključila u provođenje ovog projekta, kako bi mladima približiti ciljeve kampanje. Do sada su policijske aktivnosti bile usmjerene na probleme konzumacije alkohola i droge. No, ovom akcijom veća će se pozornost posvetiti i ostalim problemima poput upotrebe mobitela u vožnji, nepropisne brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, umora...

Želja je svim sudionicima u prometu skrenuti pozornost da malim pozitivnim promjenama možemo uvelike doprinijeti boljoj prometnoj svakodnevnici i stvaranju sigurnih uvjeta na cestama. Kako bi projekt bio prepoznatljiv i prihvatljiv ciljanoj skupini, mladima, izrađen je promotivni materijal u obliku memorijskih blokova, kalendara, olovaka, strugalica za led koji će policijski službenici uz korisne savjete dijeliti na mjestima njihovih okupljanja.

Također, u okviru akcije planiraju se aktivnosti u dječjim vrtićima i osnovnim školama, u kojima bi djeca prekršiteljima uručivala materijal s pozitivnim porukama o težini prometnih prekršaja kojeg su počinili uz krilaticu "Male promjene spašavaju život", istaknuo je Ivan Sokač, načelnik međimurske policije.