Gradovi i općine 25.01.2019. 08:13. Zadnja izmjena: 25.01.2019. 08:15.

Stipendisti

Učeničke stipendije za 60 djece hrvatskih branitelja

Hrvatski branitelji i njihove obitelji nisu i neće biti zaboravljeni – poruka je to koju je i ovom prigodom uputilo vodstvo Međimurske županije. Pored toga što županijska vlast potpomaže rad braniteljskih udruga, velika pozornost pridaje se i njihovoj djeci.

Antonia Ružić, učenica 2. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i europska teniska juniorska prvakinja, jedna je od 60 učenica/ka stipendista kojima su na svečanosti u zgradi Scheier uručeni ugovori za stipendije. - Kao dobitnica stipendije željela bih, u ime svih stipendista, zahvaliti Međimurskoj županiji. Hvala što nam pomažete u daljnjem školovanju i uvjerena sam da će svima nama ovo biti veliki poticaj za budući rad i obrazovanje. Hvala svima koji su omogućili da se ova stipendija ostvari, rekla je Antonia, velika međimurska i hrvatska teniska nada.

Od školske godine 2004./2005. do danas Međimurska županija je djeci hrvatskih branitelja dodijelila 840 stipendija. Iznos stipendije na godišnjoj razini je 3000 kuna. Iz županijskog proračuna do sada je izdvojeno 2.520,000,00 kn. Stipendije se isplaćuju u dvije jednake rate u iznosu od 1500 kn.

-  Jedan od programa u obrazovanju koji i ove godine provodimo kako bismo potaknuli izvrsnost te nastavak školovanja su stipendije djeci hrvatskih branitelja - naših heroja, ljudi koji su ostavili veliki trag i zadužili nas tijekom devedesetih, a što treba poštovati i u mirnodopskom razdoblju, rekao je župan Matija Posavec.

- Zadovoljstvo mi je uručiti vam stipendije, uz malo iznenađenje da vam je polovica iznosa već danas uplaćena na račun. Želim vama i vašim roditeljima puno uspjeha, zdravlja, osmijeha, zadovoljstva, a vi, mladi ljudi, budite stup našeg društva i zajednice. Radite to zbog vas samih, vaših obitelji i roditelja, vaših općina i gradova, istaknuo je župan Posavec.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila je učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Vitomira Turk u pratnji profesora Damira Rodigera te gimnazijski školski bend „Poetikon“.