Gradovi i općine 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

UDRUGA UMIROVLJENIKA: Kosec i dalje predsjednik

Udruga umirovljenika Preloga, u skladu s višegodišnjom dobrom praksom, redovnu godišnju skupštinu održanu u ponedjeljak, 21. travnja, spojila je s prigodnom svečanošću za svoje članove koji su u prošloj kalendarskoj godini (odnosno, između dvije skupštine) obilježili 60. i 50. obljetnicu braka.
Sumirajući rezultate rada u izvještajnom razdoblju, Ivan Kosec, predsjednik Udruge umirovljenika Prelog, posebno je istaknuo:
- Posjeti bolesnima i nemoćnima stalna su skrb Udruge jer svi znamo da je teško biti star, a možda još i bolestan, zaboravljen i sam. Za naše članove koje posjećujemo uvijek se nađe prikladan poklon, mada su njima često lijepa riječ i spoznaja da ih se netko sjetio vrednije od svega... S takvim aktivnostima, kao i s aktivnostima naših sekcija, nastavit ćemo i u ovoj godini.
I. Kosec u svom je izvješću pobrojio i aktivnosti koje Udruga provodi putem svog humanitarno-socijalnog programa, sportskih susreta i druženja sa srodnim udrugama te programa pjevačkog zbora, programa plesno-scenske sekcije i krajem prošle godine okupljene tamburaške sekcije. Te su sekcije svoj doprinos dale svečanosti namijenjenoj bračnim parovima koji su slavili 60. i 50. obljetnicu braka.
Čestitke prijatelja iz udruge primili su Zdenka i Pavao Blažeka iz Čehovca, Marija i Vjekoslav Bukal iz Podbresta te Ivka i Stjepan Martinec iz Preloga povodom 60. obljetnice braka, a 50. obljetnicu dohvatili su Marija i Ivan Mišić, Veronika i Ivan Čižmešija, Marija i Antun Derk, Margareta i Ivan Golomboš, Jelena i Franjo Jelačić te Agneza i Stjepan Hladnik iz Preloga, Jelena i Antun Pigac te Štefanija i August Kramar iz Čehovca, Marija i Josip Šolja te Barbara i Antun Škvorc iz Orehovice, Margareta i Mijo Martinec iz Cirkovljana, Marija i Antun Sokač iz Draškovca, Draga i Ivan Marković iz Hemuševca, Katarina i Vinko Martinec iz Svetog Križa, Marija i Josip Belić iz Otoka te Slava i Ivan Zadravec iz Donjeg Pustakovca.
Plan i program rada usvojen na skupštini, koja je bila i izborna, te zacrtan za mandat od 2014. do 2017. godine u realizaciji će nositi Ivan Kosec, novi-stari predsjednik Udruge. Dopredsjednicom je izabrana Antonija Krleža, a tajnički su poslovi povjereni Nadi Kalšan. (MB)

Izvor: 3079