Gradovi i općine 08.11.2018. 11:34. Zadnja izmjena: 08.11.2018. 11:47.

Stari prostori u novome ruhu

Udruge u zgradi stare pošte

Radovima vrijednim 260 tisuća kuna završena je prva faza uređenja zgrade stare pošte u Murskome Središću, izgrađene još 50-ih godina prošlog stoljeća. Godinama su u zgradi svoje mjesto imale Hrvatska pošta i ljekarna, koja je iz zgrade iseljena prije desetak godina.

Nakon što je protekle godine i Hrvatska pošta našla zamjenski prostor odlučeno je da se zgrada u potpunosti obnovi. Zahvaljujući dobroj statici, troškovi uređenja nisu bili preveliki, pa je novac za prvu fazu osiguran iz gradskog proračuna. Za kompletnu obnovu, prema procjeni, potrebno je ukupno 1,1 milijun kuna, što će se pokušati namaknuti iz fondovskih natječaja.

Nakon unutrašnjeg uređenja, u obnovljene prostorije uselile su udruge s područja Grada koje su do sada bile bez adekvatnih prostora. Svoj kutak tako su dobili Puhački orkestar Mursko Središće, KUD Mura Mursko Središće i Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Dio prostora već je, uz financijsku pomoć Grada, opremljen namještajem i potrebnim rekvizitima. Budući da zgrada ima prostrano i funkcionalno potkrovlje, ono će se urediti u višenamjensku dvoranu, a posebna je priča dobro očuvani boltani podrum koji će se urediti u reprezentativni vinski podrum, a bit će namijenjem druženju u svečanim prigodama i primanju uglednih gostiju.