Gradovi i općine 25.11.2020. 10:51. Zadnja izmjena: 25.11.2020. 10:51.

Grad Prelog

[Ulica Zrisnkih u Prelogu] Usporivači su uklonjeni, a gdje su kamere?

Dugo stanari Ulice Zrinskih u Prelogu upozoravaju da se promet frekventnim pravcem od Osnovne škole prema kanalu Hidroelektrane Dubrava odvija prevelikim brzinama, pa je još ljetos Županijska uprava za ceste, u čijoj je nadležnosti, na kolnik postavila usporivače prometa, tzv. vibrotrake.

No, stanarima je tad nesnosna postala buka, pa su na njihovu inicijativu usporivači ubrzo uklonjeni, a uskoro će biti uslišani njihovi prvotni apeli, da se postavi kamera za nadzor brzine.

Rezultat je to dvaju burnih sastanaka s preloškog vodstva s upravom ŽUC-a i Postaje prometne policije Čakovec, pojašnjava gradonačelnik Ljubomir Kolarek kako su se naposljetku ipak uspjeli izboriti za postavljanje kamere.

- Nakon prvog sastanka, policija je ustanovila da Ulica Zrinskih nije toliko opasna i svi naši zahtjevi su bili odbijeni, a takvim zaključkom nisam bio zadovoljan. Na drugom smo ipak donijeli odluku da se u tu ulicu postavi kutija s kamerom, čiju će ugradnju ravnopravno financirati Grad Prelog i Međimurska županija, kaže Kolarek.

Osim u Ulici Zrinskih, promet će se postavljanjem usporivača pokušati obuzdati i u Ulicama kneza Domagoja i Antuna Mihanovića, u blizini dječjeg igrališta, kao i na cesti koja vodi do marine.