Gradovi i općine 14.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

UMIROVLJENICI PRELOGA: Novi predsjednik Ivan Kosec

Šezdesetšestogodišnji Preložanin Ivan Kosec 5. travnja izabran je za novog predsjednika Udruge umirovljenika Prelog koja okuplja 1.128 članova. Na čelu društva zamijenio je Antoniju Krležu koja je ovu asocijaciju vodila od 1998. godine.
Na izbornoj skupštini okupilo se 200-tinjak članova, među kojima je bilo i bračnih parova koji su slavili 50 (9 parova) i 60 godina braka (jedan bračni par), no odazvao se tek manji broj slavljenika. Donesen je i okvirni plan rada do 2013. godine koji će se dopunjavati i mijenjati prema potrebi.
- Smatram da je udruživanje umirovljenika i te kako potrebno jer je to jedini put do ostvarenja prava i ukazivanja na poteškoće i probleme s kojima se susreću. U programu rada za naredno razdoblje i dalje ćemo njegovati suradnju s drugim udrugama umirovljenika te udrugama koje imaju humanitarne ciljeva. Jednaku pozornost posvetit ćemo i suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Neće izostati ni posjeti nemoćnima te tradicionalna druženja, izleti i druge aktivnosti, kao ni pomoć u opskrbi članova raznim artiklima, ogrjevom, zimnicom i sl. - rekao nam je novoizabran predsjednik Ivan Kosec.
Članovima Udruge umirovljenika Prelog godišnju izbornu skupštinu nastupom su uljepšale i članice zbora ove udruge pod vodstvom Ljubice Crnčec.
(žd)

Izvor: 2868