Gradovi i općine 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Umirovljenici traže status udruge

Čakovečka podružnica Udruge umirovljenika Međimurske županije nezadovoljna je svojim položajem unutar županijske udruge te želi promjenu statusa. To je sukus onog što nam je ispričao predsjednik Antun Golubić:
- Svi hrvatski gradovi, pa i oni manji od Čakovca, imaju zasebne udruge umirovljenika koje obično okupljaju i članove iz okolnih, manjih sredina. Svi su ujedno članovi Matice umirovljenika Hrvatske koja je i krovna organizacija umirovljenika, dok županijskih udruga praktički više ni nema. Osim u Međimurju - ističe Golubić.
S obzirom da, kao i u međimurskim manjim sredinama, imaju tek status podružnice, a ne udruge s formalno-pravnom osobnošću, čakovečkim umirovljenicima otežan je rad, odnosno provođenje aktivnosti te se smatraju zakinutima.
- Imamo pravo na više i bolje. Naše vodstvo je mlađe, koristimo se računalom, što je danas nužnost u radu, zbog brojnosti od 1.700 članova, najviše dajemo i u zajedničku kasu - napominje Golubić.
Inicijativu za promjenom statusa trebao bi, kaže, pokrenuti izvršni odbor Udruge umirovljenika Međimurske županije. No, tek će se vidjeti imaju li u županijskoj udruzi volje za takvo što, ističe Golubić.
V. Kelkedi

Izvor: 3052