Gradovi i općine 03.11.2020. 09:04. Zadnja izmjena: 03.11.2020. 09:21.

Mursko Središće

Umjesto sastanka uživo, održana je videokonferencija

Zbog epidemiološke situacije, sastanak partnera na projektu kojeg zajednički provode Grad Mursko Središće s hrvatske i Općina Lovászi, Grad Lenti i Općina Gosztole s mađarske strane, održan je na daljinu. Uz gradonačelnika Dražena Srpaka sa suradnicima i konzultantima i predstavnike mađarskih partnera, u videokonferenciji su sudjelovali i predstavnici mađarsko - hrvatskog tajništva iz Budimpešte.

Projekt prekogranične suradnje s provedbom je započeo 1. rujna, a Grad Mursko Središće već provodi intenzivna istraživanja povijesti rudarstva i naftaštva, prikupljanje podataka i slaganje priče za koncept dviju interpretacijskih točaka koje su najvažniji dio za Mursko Središće - spomen dom rudarstva i spomen park naftaštva. Iduće godine bit će provedena javna nabava za ta dva sadržaja uz izdavanje prateće monografije koja će obraditi teme naftaštva i rudarstva.

Ukupna vrijednost projekta je 762.094 eura, od čega je Murskom Središću namijenjeno 294.150 eura. Projekt je s 85 posto financiran europskim sredstvima, a ostatak moraju osigurati partneri.