Gradovi i općine 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

UNICEF uči i potiče dobro roditeljstvo

U Dječjem vrtiću Čakovec završila je druga serija od jedanaest radionica Rastimo zajedno namijenjena roditeljima polaznika vrtića. Radionice su provodile odgojiteljice Gordana Šoltić Siladi i Sanja Košak te stručna suradnica - psihologinja Eleonora Glavina. Supervizor ovih radionica i edukator voditelja je UNICEF.
Rad s roditeljima provodi se u sklopu Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo, Projekta podrške roditeljima u zajednici, a zasad je ovo drugi set radionica proveden u ovom vrtiću, točnije u vrtiću Vjeverica. Time je još devet roditelja steklo UNICEF-ovu diplomu za izuzetan rast i napredak postignut u izgradnji sebe za roditeljstvo u najboljem interesu djeteta. Neke od tema kroz koje su roditelji učili o sebi, roditeljstvu, ali i o poboljšanju odnosa sa svojim najbližima bile su: roditeljstvo u najboljem interesu djeteta, roditeljski ciljevi, slušanje - važna vještina roditeljstva, kako dijete uči o svijetu oko sebe, postavljanje granica, kreiramo i biramo rješenja…
Sami roditelji istaknuli su da su im teme bile vrlo zanimljive i da su u svakoj pronašli nešto za sebe u smislu potvrde svojih stavova ili uočene potrebe za promjenom. Najkorisnijim dobitkom za sebe ističu stjecanje više samokontrole, pronalaženje boljih rješenja upravo za vlastite obiteljske situacije, stvaranje bliskosti s drugim roditeljima koji imaju slične problema. Svi napominju kako im je druženje na radionicama bilo ugodno, veselo, opuštajuće i edukativno iskustvo te bi željeli da se ovakva druženja s ranijim polaznicima i voditeljima nastave. (al)

Izvor: 2859