Gradovi i općine 08.08.2016. 10:57. Zadnja izmjena: 08.08.2016. 10:58.

Problem vandalizma

Uništavanje imovine u Orehovici: skupina djevojaka premjestila mobilni toalet

U nedjelju navečer (7. kolovoza) nekoliko je djevojaka kod stare osnovne škole u Orehovici izmjestilo plastičan mobilni toalet koji je tamo trenutno postavljen zbog radova na kanalizacijskoj mreži. Zbog buke koju je uzrokovao pokušaj premještanja, susjedi su s prozora vidjeli što se događa pa su djevojke pobjegle i toalet ostavile na cesti.

Našoj redakciji zbog tog se problema javio Vladimir Škvorc koji kaže da su toalet trebale odnijeti do Općine i tako poslati svoju poruku. Ogorčen je činjenicom da mladi nemaju prostor u kojem bi se mogli družiti, a u Orehovici je mnogo praznih prostora koji ničemu ne služe.

O toaletu na cesti stanari su upozorili Općinu pa su na teren odmah izašli komunalni radnik Vlado Kolar - Čečik i Kristijan Oršuš koji je zaposlen kroz rad za opće dobro te su uz pomoć Vide Oršuša toalet vratili na zelenu površinu.

Vlado i Kristijan kažu da svakodnevno obilaze općinu i svaki dan ispočetka saniraju ono što su vandali uništili. Trenutno najviše posla imaju zbog srušenih i uništenih putokaza te privremeno postavljenih prometnih znakova.