Gradovi i općine 17.05.2017. 22:46. Zadnja izmjena: 17.05.2017. 22:47.

Damir i Vjeran

Uporni policajci: Obišli smo cijelo Totomore, a od nestale djevojke ni traga ni glasa...

- Pa kud je mogla otići, gdje bi se djevojka njene dobi sakrila? Moramo ju pronaći i to čim prije! - govorili su si policajci Damir Klobučarić iz Svetog Martina na Muri i Vjeran Topolnjak iz Nedelišća. Kao službenici Policijske postaje Čakovec s drugim su kolegama u četvrtak, 11. svibnja poslani u potragu za nestalom 15-godišnjakinjom iz Totovca. Uznemireni roditelji alarmirali su policiju i kazali kako je u gluho doba noći, oko 1 sat, u trenirci, otišla od kuće.

- Prošli smo područje od Ivanovca prema Totovcu; šljunčaru, polja, Stiper... Kroz razgovor s nekim osobama s kojima se družila saznali smo da bi u biti mogla biti na području Totovca. Zato smo otišli do šljunčare Totomore. Prvo smo obišli jezero, a onda smo krenuli u pretragu napuštenog objekta. Nismo ju pronašli i već bi gotovo krenuli dalje, kad smo spazili prislonjene ljestve koje vode na manji tavanski prostor - ispričali su Klobučarić i Topolnjak za list Međimurje. Topolnjak se popeo i, na svoju veliku radost, spazio nestalu djevojku kako tužno sjedi na tavanu.

- Laknulo nam je, bili smo neopisivo sretni i zadovoljni što smo ju pronašli živu i zdravu, taj osjećaj je neopisiv - kažu obojica. Nakon obaveznog razgovora u sjedištu policijske uprave djevojka je napustila policiju s roditeljima. Dio odrastanja... bit će sve u redu...