Gradovi i općine 01.09.2019. 15:45. Zadnja izmjena: 01.09.2019. 15:45.

ŠN SV. MARKO

Uređena dva dječja igrališta u Selnici i Zebanec Selu

Na inicijativu Škole nogometa sv. Marko koja je osnovana suradnjom nogometnih klubova iz Selnice, Štrukovca, Donjeg Koncovčaka i Zebanca, nedavno su kod nogometnih igrallišta u Selnici i Zebanec Selu uređena dječja igrališta.

-Projekt smo prijavili na natječaj Općine Selnica za financiranje programa i od traženih 50 tisuća kuna, dobili 40. Ostatak smo financirali iz vlastitih sredstava. Igrala su nedavno postavljena, pomogli su roditelji djece. Još imamo nešto sitno za napraviti oko igrališta, ali igrala su u funkciji. Spremna i čekaju djecu, rekao nam je voditelj Škole nogometa sv. Marko Renato Vinko. Uređenje dječjih igrališta razveselilo je oko 65 malih nogometaša s područja selničke Župe koji pohađaju Školu nogometa, ali i ostale mališane Selnice i Zebanca. Ovakvu tradiciju Škola nogometa planira nastaviti i ubuduće.

- I iduće godine ćemo prijaviti projekt kako bismo u suradnji s Općinom opremili igrališta i u drugim naseljima. Želja nam je da svako selo ima mjesto za igru, dodao je Vinko.