Gradovi i općine 08.04.2017. 13:06. Zadnja izmjena: 08.04.2017. 13:07.

Čakovec

Uređenje igrališta za odbojku i rukomet na pijesku kod Gradskih bazena Marija Ružić

U tijeku su radovi na uređenju igrališta za odbojku i rukomet na pijesku kod Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Osim samih terena, uredit će se i okoliš te postaviti mobilne kućice za potrebe sportskih klubova koji će ta igrališta koristiti.

Radove kod Gradskih bazena danas su obišli gradonačelnik  Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan. Na ovim terenima igraju Klub odbojke na pijesku „Čakovec“ i Klub rukometa na pijesku „BHC Čakovec“ . Odbojkaši su do prije par godina trenirali na igralištu kod Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, no kako je škola na tom mjestu uredila parkiralište, ostali su bez terena. Grad Čakovec u suradnji s GP „Ekom“ odlučio je urediti postojeće igralište u sklopu Gradskih bazena, postaviti mobilne kućice za smještaj sportskih rekvizita, nadstrešnicu za suce, svlačionice, vanjski tuš, a obnovljena su i sama igrališta. Ukupna ulaganja iznose oko 70 tisuća kuna.

Radovi će završiti do ove natjecateljske sezone koja počinje u svibnju. Ovim ulaganjem, na ovim terenima moći će se održavati sva nacionalna ligaška i kup natjecanja. Naravno, terene će moći koristiti i građani, odnosno rekreativci.