Gradovi i općine 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:46.

Uskoro Ljeto uz Muru

U petak, 25.srpnja u 19 sati, znanstvenom tribinom „Viteški red Ivanovaca u Hlapičini od 1266.g.“, službeno započinje ovogodišnji program Ljeta uz Muru u Murskom Središću, a nastavlja se u nedjelju u 11 sati „Prošćenjem v Hlapičini“ uz druženje uz besplatne kolače i gvirc.

U subotu, 2.kolovoza u 9 sati počinje  „Gradska biciklijada“,  a u 15.30 sati DVD Križovec slavi  80 godišnjicu postojanja. Predviđen je mimohod po naselju i zabava uz živu glazbu. U utorak, 5.kolovoza u 9 sati bit će služena misa za Grad i Domovinu u crkvi sv. Ladislava i Kraljice Marije, nakon čega će biit položeni vijenci na  spomen obilježje protutenkovske piramide u Murskom Središću. Vatrogasci  DVD-a Mursko Središće predstavit će svoje novo vozilo, uz pokaznu vježbu na šetnica uz rijeku Muru.

Posjetitelji će biti počašćeni  besplatnim langošima.  U četvrtak (7. kolovoza)  u 18 sati u Centru za posjetiteljen u Križovcu održat će se predavanje pod nazivom „Mura, Mura globoka si voda ti“, a u petak će na gradskoj tržnici biti otvoren tradicionalni  „Sajam domaćih proizvoda“  uz izložbu slika i nastup tamburaškog sastava „Zlatna korita“. Ljeto uz Muru, svoj će finale imati u subotu, 9. i u nedjelju, 10. kolovoza. U subotu u 17 sati počinje peta "Murska alka", nakon čega će publiku zabavljati Vlado Kalember. U nedjelju slijede "Napolitanke kup" , "Gradski kotlić" na SRC Zalešće i Etno trip u Društvenom domu u Peklenici.  U nedjelju, tjedan dana kasnije, pomalo izvan programa,održava se  Prošćenje v Središću.

Izvor: 3087