Gradovi i općine 16.04.2018. 14:14. Zadnja izmjena: 16.04.2018. 14:21.

Potpisan ugovor

Uskoro počinju radovi na energetskoj obnovi dvorane u OŠ Donji Kraljevec

U prostorima osnovne škole u Donjem Kraljevcu, svečano je potpisan ugovor o početku radova na energetskoj obnovi dvorane u Osnovnoj školi Donji Kraljevec, projekta vrijednog 3.492.326,26 kuna. Potpisnici ugovora su ravnateljica Osnovne škole Donji Kraljevec Sandra Vlahek i direktorica trgovačkog društva Đurkin d.o.o. Maja Đurkin Međimurec. Samoj svečanosti potpisivanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, direktor MENEA-e Međimurske energetske agencije d.o.o. Alen Višnjić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal.

- Bitno je spomenuti da energetska obnova uključuje građevinski dio koji će osigurati 50% uštede, a ujedno će biti i sanacija vanjske ovojnice zgrade. Tehničkim rješenjem predviđena je izvedba dodatne toplinske zaštite na građevinskim dijelovima, a u koje pripada pročelja zgrade koje se oblažu s ETICS toplinskim sustavom od kamene vune, stropovi prema negrijanim ili vanjskim prostorima oblažu se slojem kamene vune te će se postojeća stolarija zamijeniti novom, opisao je direktor MENEA-e Alen Višnjić.

Maja Đurkin Međimurec, obećala je kako će se s radovima započeti u roku od 8 dana od današnjeg potpisivanja ugovora (16. travnja) te je zahvalila na ukazanom povjerenju što je dokaz da se brine o sinergiji gospodarstva, obrazovanja u Međimurskoj županiji.  Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, istaknuo je zadovoljstvo investicijskim ulaganjem u osnovnu školu te dobru suradnju s ravnateljicom i djelatnicima škole, a ujedno spomenuo je važnost ulaganja u mlade i u njihovu budućnost u Međimurju što je dokaz ovog današnjeg potpisivanja.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je kako je ovo još jedan u nizu ulaganja u veliki investicijski ciklus obrazovanja u Međimurskoj županiji, a koristeći pritom model energetske učinkovitosti i korištenje europskih fondova.