Gradovi i općine 15.01.2017. 13:47.

Zakup prostora

Uskoro samo dvije trgovine na 12 naselja općine Gornji Mihaljevec

U općini Gornji Mihaljevec samo su tri trgovine na 12 naselja, a uskoro će ostati samo dvije! KGM biro Ane Kovačić najavio je zatvaranje trgovine u centru Gornjeg Mihaljevca. Obavljat će djelatnost dok Općina, kao vlasnik prostora, ne pronađe novog zakupca. Općinski vijećnici raspravljali su o raspisivanju natječaja. No nisu bili suglasni trebaju li odrediti trgovačku djelatnost ili pak bi, predložio je vijećnik Mladen Borko, u prizemlje preselili liječnika opće prakse koji je teže dostupan starijima i osobama s invaliditetom.

Bivši načelnik Franjo Kovačić, suprug vlasnice KGM biroa, predložio je da i idući zakupac bude neka trgovina. "Vidjeli ste kaj je bilo s onom drugom trgovinom, zamislite da nema ni ove... Trebala bi tu biti trgovina. I ne vjerujem u preseljenje doktora. Pričalo se o tome i nekad pa se govorilo o svoti od 100 tisuća maraka za uređenje tog prostora u ordinaciju", kazao je Kovačić.

Na posljednjoj sjednici, 27. prosinca, vijećnici su donijeli odluku o raspisivanju natječaja. No ona je univerzalna i odnosit će se na davanje u zakup svih prostora u vlasništvu općine koji se ne koriste. Zasad tako još nije poznato hoće li se inzistirati da tamo i dalje bude trgovina, No, kako doznajemo, sve je čvršća namjera da se ipak u prizemlje preseli liječnik. Navodno već postoji i načelni dogovor, tj. suglasnost Doma zdravlja Međimurske županije.