Gradovi i općine 26.03.2016. 08:23.

Sretan Uskrs

Uskrsna čestitka župana Posavca: Želim da ove dane provedete ispunjeni ljubavlju i mirom

Drage Međimurke i Međimurci!

2016. godina, Sveta je godina milosrđa, koja nam poručuje da slijedimo poslanje, da pogledamo duboko u svoju dušu te svojim primjerom i drugima pošaljemo poruku povjerenja, opraštanja, zajedništva i kršćanstva. Gospodin je rekao: „Budite milosrdni kao što je Otac milosrdan“. Riječi su to koje u svojoj simbolici kriju tajnu uspješnog i sretnog čovjeka, kojem će se milosrđe vratiti blagoslovom ljubavi i prijateljstva. 

Ovim Vam se riječima obraćam u najradosnije vrijeme, povodom najvećeg praznika svih nas kršćana, Uskrsa, ususret nedjelji koja slavi Isusa i potvrđuje jačinu naše vjere. Jedna od karika koja je čini jačom od ičega, svakako je naša obitelj, koja će se pritom okupiti i biti složna u označavanju najvažnijeg trenutka kršćanstva, blagdanu novog života. Kada sjedite za zajedničkim stolom ili jedno uz drugo na misnom slavlju, tek tada shvaćate koliko ste zahvalni i koliko ste zajedno jači u svojoj vjeri i poimanju čuda koje slavite.

Približavamo se kraju prve polovice godine, a iza sebe smo ostavili 2015. – Godinu obitelji. Neka ona bude jedino na što ćete se osvrtati i čega ćete se prisjećati, ali i ono čemu ćete se svaki dan iznova radovati. Upravo se u postupcima i gestama prema našim bližnjima može vidjeti koliko je naš život ispunjen pravim vrijednostima. 
Iza nas je 40 dana korizme. Nadam se da ste to vrijeme u tišini i kajanju iskoristili za pronalazak unutarnjeg mira koji nam je svima prijeko potreban te da ste u nagovještaju Isusovog dolaska postali najbolja osoba koja možete biti, spremna suočiti se sa svakim novim danom koji nam dolazi kao izazov. Isus je naš učitelj, uči nas milosrđu, ljubavi, povjerenju, vjeri, ali i praštanju. Stoga je važno imati otvoreno srce kako bismo u Godini milosrđa primili Božji oprost, ali ne očekujući ništa za uzvrat, oprost i mi dali drugima. Samo ćemo tako zajednički stvoriti bolju i sigurniju budućnost naše djece. 
Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Međimurske županije i svoje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Želim Vam da ove dane provedete ispunjeni ljubavlju i mirom, u krugu obitelji i prijatelja. 

ŽUPAN
Matija Posavec, mag. ing

Izvor: Matija Posavec