Gradovi i općine 10.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

UZ 100.OBLJETNICU ROĐENJA JOŽE HORVATA

Danas u poštanskom uredu u Kotoribi prigodan žig


Jučer popodne u poštanskom uredu u Kotoribi su na svečani način promovirani žig i omotnice, a u povodu 100.obljetnice rođenja romanopisca, autora drama, publiciste i svjetskog moreplovca Jože Horvata. On je na današnji dan rođen u Kotoribi 1915., a umro je 26.listopada 2012.godine u Zagrebu.
Žig, koji će se koristiti samo danas u kotoripskom poštanskom uredu,dale su izraditi HP koje će ga kasnije arhivirati, dok je izdavač stotinjak omotnici OŠ-a Jože Horvata Kotoriba. Priliku da stave žig na omotnice imali su učenici i učitelji škole.


U poštanskom uredu u je izveden prigodni program učenika škole koja nosi Jožino ime, a svemu tome je prethodilo obraćanje nazočnima Snježane Matoš, prof., ravnateljice OŠ-e. Ovom činu su nazočili Ljubomir Grgec, načelnik Općine Kotoriba i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.
U kotoripskoj školi čitav ovaj tjedan nazvali su Tjedan Jože Horvata jer će se kroz različite nastavne aktivnosti i sadržaje prisjetiti života i djela ovog velikana. Danas će učenici razredne nastave imati integrirani nastavni dan s temom Život i djelo Jože Horvata, dok će učenici razredne nastave posjetiti zagrebačko kazalište Žar ptica gdje će gledati adaptaciju Jožina romana Waitapu. Poslije predstave će na Mirogoju na njegov tihi dom položiti vijenac i zapaliti svijeće.

Izvor: 3124