Gradovi i općine 11.05.2020. 10:38. Zadnja izmjena: 11.05.2020. 10:40.

Sjednica Gradskog vijeća Čakovca

Uz dokaz da su zbog COVID-a 19 ostali bez primanja, građani mogu dobiti novčanu pomoć

U četvrtak je elektroničkim putem održana 21. sjednica  Gradskog vijeća Grada Čakovca, na kojoj se pred vijećnicima našlo 10 točaka dnevnog reda. Sve su prihvaćene većinom glasova.

Pred vijećnicima se našlo Izvršenje proračuna za prošlu godinu. Gradski vijećnici prihvatili su i Izvješća o izvršenju Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Čakovca u 2019. godini te izvršenje Programa održavanja komunalne infrastrukture Grada Čakovca za 2019. godine.

Donesena je i odluka o Javnim priznanjima Grada Čakovca. Nagradu za životno djelo dobio je Željko Medved, umirovljeni učitelj tehničke kulture iz Čakovca. Godišnja nagrada za obrazovanje ide I. osnovnoj školi Čakovec, za kulturu i umjetnost KUU „Veseli Međimurci“ iz Čakovca, za sport Gimnastičkom klubu „Marijan Zadravec Macan“ iz Čakovca. Za rezultate u prošloj godini, nagrađeni su i „Međimurka BS“ iz Čakovca za područje gospodarstva, mr. sc. Tanja Rosić, dr. dentalne medicine za zdravstvo te Udruga umirovljenika Grada Čakovca za područje rada udruga. Nagrade će biti dodijeljene povodom obilježavanja Dana Grada Čakovca.

Vijećnici su prihvatili i izmjenu Statuta osnovnih škola kojima je Grad osnivač, kao i nov Odluku o sufinanciranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području Grada Čakovca. Nova odluka usklađena je za zakonskim izmjenama te Odlukom o demografskim mjerama Grada Čakovca koja je donesena krajem prošle godine.

Prihvaćena je i odluka o ostvarivanju prava na jednokratnu pomoć za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID 19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Namijenjena je za pomoć građanima koji su zbog mjera ograničavanja poslovanja ostali bez posla i primanja. Uz dokaz da su zbog COVID-a 19 ostali bez primanja, građani mogu ostvariti jednokratnu novčanu pomoć predajom zahtjeva u Upravni odjel za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću.