Gradovi i općine 13.06.2017. 23:37. Zadnja izmjena: 13.06.2017. 23:37.

Na šetnici

Uz sajam cvijeća u Murskom Središću: Što smo, kaj smo i kak kuhamo

U subotu, 20. svibnja, sajmom cvijeća i natjecanjem kuharskih ekipa svih mjesnih odbora s područja Grada Murskog Središća završena je proslava dana grada i 20. obljetnice proglašenja Murskog Središća gradom.

Na izložbeno – prodajnom sajmu u šarenilu cvjetnog tepiha kojim je prekriven bio dio šetnice uz Muru mnogi su izabrali nešto za ukras okućnice, no najviše je publike ipak bilo uz kotliće u kojima su kuharske "reprezentacije" Hlapičine, Štrukovca, Murskog Središća, Sitnica, Peklenice i Križovca miješale svoje nebeske tajne sastojke da bi se domogle titule pobjednika i ako pokazale "Što smo, kaj smo i kak kuhamo..." U zadnjem satu prijepodneva žiri u kojem su "radili sa žlicom" Slavko Bregović, predsjednik KUD-a "Mura", Nada Hoblaj, predsjednica USR-a "Sport za sve" i Miro Lisjak, predsjednik MK-a "Miners" što je dalje kušao jela, odluka tko je najbolji činila se težom.

Ipak, titula "masterchef" dodijeljena je (ne bez otvorenih sumnji da se radi o notornom pogodovanju i podilaženju staroj-novoj gradskoj vlasti) kuharskoj ekipi Vijeća mjesnog odbora Murskog Središća. Istina, njihov je kotlić i prvi zinuo prazan, a svaka rasprava o pravovaljanosti odluke žirija ugasla je sa zadnjim žlicama predobrih jela koje su sugrađanima spremili uz dobru zabavu marni aktivisti mjesnih odbora.