Gradovi i općine 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Vijesti....

OVE SUBOTE U MURSKOM SREDIŠĆU
Mali serjonski fašnik
Dječji vrtić Maslačak petu godinu za redom organizira dječji fašnik pod nazivom Mali serjonsi fašnik. Maskirana povorka u kojoj će sudjelovati klinci iz devet vrtića i mažoretkinje Grada M. Središće krenut će uz pratnju Puhačkog orkestra s parkirališta Promenade prema centru grada i nastaviti do zgrade vrtića. Tamo će se održati kratko predstavljanje malih maškara, a sve će se događati u subotu, 13. veljače, od 14 sati. (l)

KOMUNALNA NAKNADA
Novi prijedlozi
gradonačelnika
Gradonačelnik Murskog Središća Josip Dobranić predlaže da se kao kriterij za oslobađanje od plaćanja komunalne naknade definiraju izmijenjeni kriteriji. Prvi od njih je prihod po članu kućanstva u iznosu do tisuću kuna, za razliku od dosadađnjih 800, zatim primanje bilo kojeg oblika socijalne pomoći i 100-postotna invalidnost nositelja kućanstva. Ovaj će prijedlog biti dostavljen Gradskom vijeću Murskog Središća na razmatranje i usvajanje. (al)

Predavanje o Mt. Everestu
Priprema se multimedijsko predstavljanje knjige Više od Everesta i predavanje o Hrvatskoj ženskoj ekspediciji Mt. Everest 2009. Predavač je vođa ekspedicije i autor knjige, čuveni hrvatski alipinist Darko Berljak, a organizator i domaćin Planinarsko društvo Bundek.
- Nadamo se da će nas kao gošće svojim dolaskom iznenaditi i neke od članica ekspedicije. Posjetiteljima koji dođu na prezentaciju knjige i predavanje obećajemo bogato i raznovrsno druženje uz videozapise i multimedijalne materijale - kaže predsjednica Bundeka Sonja Vršić.
Susret je zakazan u srijedu, 10. veljače, od 19 sati u Osnovnoj školi Mursko Središće. Ulaz je slobodan. (al)

Izvor: 2859