Gradovi i općine 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Vinari iz Austrije u međimurskom vinogorju

Kako se bliži svibanj, od organizatora Urbanova stižu same dobre vijesti, a ako je suditi prema njima, URBANOVO 2014. bit će uistinu najatraktivnije dosad! U prilog tome, nova potvrda stigla je u ove srijede iz grada Eisenstadta u Gradišću, austrijskoj regiji od 280 tisuća stanovnika u kojoj živi i 33 tisuće gradišćanskih Hrvata, čiji su vinari potvrdili svoj nastup na ovogodišnjem Urbanovu, najvećem festivalu vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
Burgenland je, između ostaloga, poznat i kao vinska regija. Ponajbolji gradišćanski vinari okupljeni su u strukovno udruženje Wein Burgenland koje djeluje u Eisenstadtu. Direktor tog udruženja Christian Zechmeister, zajedno s direktorom tamošnje gospodarske komore Antonom Bubitsom, primio je Sandru Herman i Marka Puškadiju, članove Organizacijskog odbora manifestacije Urbanovo.
Uz mnoštvo zajedničkih povijesnih poveznica Međimurja i Gradišća, vino se posebno ističe kao proizvod koji u ovim dvjema regijama i u terariju i u sortimentu ima mnogo sličnosti. Posjetitelji Festivala pušipela koji će se održati od 16. do 18. svibnja u Štrigovi tako će uz najbolja hrvatska vina moći degustirati i ponajbolja vina Burgenlanda, ali ista upoznati i u stručno vođenim vinskim radionicama.

Izvor: 3072