Gradovi i općine 11.04.2017. 10:54. Zadnja izmjena: 11.04.2017. 10:58.

ACT Grupa

Volonterski ured Međimurja organizira radionicu “Menadžment volontera”

Volonterski rad, pored dobre volje volontera, zahtijeva i puno znanja i vještina s područja vođenja volontera i motivacije volontera od strane organizatora. Iz tih razloga, Volonterski ured Međimurja organizira dvodnevnu radionicu “Menadžment volontera” putem koje organizacijama/institucijama nudi pomoć pri uspostavi i vođenju njihovih volonterskih programa.

Teme radionice su planiranje uključivanja volontera u rad organizacije, definiranje opisa posla koordinatora volontera, volonterski ugovor, opis radnog mjesta volontera, dovođenje i motiviranje volontera, evaluacija volonterskog programa, a bit će predstavljeni i Standardi kvalitete volonterskih programa za organizatore volontiranja. Radionicama je namijenjena početnicima u upravljanju volonterima, s ili bez prethodnog praktičnog iskustva.

Radionica će biti održana u utorak, 18. travnja od 9 do 15 sati i u srijedu, 19. travnja, od 9 do 15 sati u prostorijama ACT Grupe, Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu u Multimedijskoj dvorani (zgrada Starog Hrasta, 1. kat). Sudjelovanje je obavezno na oba dana radionice.

Zainteresirani se mogu prijaviti najkasnije do nedjelje, 16. travnja, tako da na e-mail adresu [email protected] pošalju svoje ime, kontakt te iz koje udruge/organizacije dolaze. ACT Grupa koja provodi program Volonterskog ureda Međimurja snosi troškove radionice, troškove ručka i osvježenja tijekom radionice te radnih materijala. Održavanje radionice financirano je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Voditeljica radionice bit će Margareta Mihalic, koordinatorica programa Volonterskog ureda Međimurja.