Gradovi i općine 10.10.2018. 10:57. Zadnja izmjena: 10.10.2018. 10:58.

Pojačane mjere u prometu

Vozio s 2,47 promila alkohola u krvi

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom proteklog tjedna (od 1. do 7. listopada) pojačano su poduzimali mjere i radnje u nadzoru prometa, kojom prilikom je utvrđeno 258 različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, što je povećanje za 61,25% u odnosu na prethodni tjedan. Od toga, u ukupnoj masi utvrđenih prekršaja prednjače prekršaji nepoštivanja brzine kretanja vozila (41,5%) i vožnje pod utjecajem alkohola (10,5%).

Posebno ističemo kako je tijekom provođenja aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa iz prometa isključeno 38 vozača i 12 vozila, dok je zbog činjenja osobito teških prometnih prekršaja uhićeno sedam osoba.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom vikenda (od 5. do 7. listopada) kod provođenja pojačanih aktivnosti u nadzoru prometa na cestama utvrdili 128 prometnih prekršaja, od čega 60 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, odnosno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pri čemu je najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila 2,47 grama po kilogramu. Tijekom provođenja ciljane akcije "Alkohol" sa subote na nedjelju (s 6. na 7. listopada) od 23 do 5 sati utvrđeno je osam prekršaja, od čega pet prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

I nadalje će temelj policijskog postupanja, uslijed pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave međimurske, biti postupanje prema sudionicima u prometu koji najgrublje krše prometne propise što direktno utječe na stanje sigurnosti cestovnog prometa, odnosno nastanak prometnih nesreća, a posebice prema povratnicima, kojom prilikom će se maksimalno primjenjivati policijske ovlasti iz Prekršajnog zakona (uhićenje, zadržavanje i smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva).