Gradovi i općine 13.01.2019. 09:20. Zadnja izmjena: 13.01.2019. 09:20.

Sa sjednice

VRATIŠINEC: Kad ne može Mercedes...

- Prvo treba srediti komunalni standard mještana. Zaostajemo za drugim jedinicama lokalne samouprave. Nemamo kanalizaciju, odvodnju i pješačko-biciklističke staze. Da ste više racionalizirali troškove u prijašnjim godinama, više se toga moglo napraviti. Sve se presporo realizira. Amandmani koje smo prilagali još uvijek stoje nerealizirani, komentirala je vijećnica Biserka Tarandek na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Vratišinca prilikom rasprave o proračunu za iduću godinu. Replicirao joj je načelnik Zdravko Mlinarić nabrojivši projekte planirane za narednu godinu, među njima i nastavak rada na etno kući u Gornjem Kraljevecu. Termin 'kuća' poveo je zanimljivu raspravo o tome gdje se točno zbirka međimurske baštine nalazi. 

- Mi nemamo etnokuću. Imamo etnosobu. Postojala je ideja da se kupi kuća u kojoj bi se smjestila zbirka, ali nije bilo sluha, rekle su vijećnica Tarandek i Jolanda Novak. Uključila se i Štefanija Jambrošić, ujedno predsjednica Kulturno-umjetničke udruge Društvo žena Gornji Kraljevec koje brine o promociji međimurskog kraja, dodavši da je etno soba bolja opcija od etno kuće. Eksponati su, kaže, izloženi u prostoriji u sklopu društvenog doma te se u bilo kojem trenutku mogu razgledati, a uz to lakše je i jeftinije održavanje. 

'Natezanja' oko kuće i sobe, želja i stvarnosti, prekinuo je predsjednik Općinskog vijeća Vratišinca Mihael Grbavec komentarom: - U pitanje su i režije, čišćenje, održavanje, naplaćivanje ulaznica (...) pa se našlo drugo rješenje. I mi nekad želimo doma imati Mercedes, ali kupimo jeftiniji auto, našalio se Grbavec.