Gradovi i općine 20.07.2019. 09:30. Zadnja izmjena: 20.07.2019. 09:31.

Općinsko vijeće

VRATIŠINEC: Novci se dijele šakom i kapom?

Odluka o dodjeli jednokratnih financijskih potpora redovnim studentima s područja Općine Vratišinec za akdemsku godinu 2019./2020. - koju je Općinskom vijeću predložio vratišinečki Savjet mladih - nije glatko 'prošla' na zadnjoj sjednici. Vijećnici iz redova SDP-a nisu se složili s prijedlogom da se potpora od 400 kuna isplati svim studentima.

- Smatram da bi trebali postojati kriteriji. Ako netko ima sredstva za školovanje na privatnom fakultetu, onda mu to ne treba. Ovo mi liči na neku populističku odluku pred izbore, komentirala je vijećnica Jolanda Novak. S njom se složila i stranačka kolegica Biserka Tarandek koja je, kao i J. Novak, podsjetila načelnika da je prije nekoliko godina promovirao uzimanje studentskih kredita, a sad dijeli novce šakom i kapom.

- Moram reći da je to prepisana odluka Županije. Prozirno se podilazi koalicijskim partnerima, dodala je Tarandek. Mlinarić je isto demantirao, rekavši da su jednokratne potpore u prvom redu namijenjene onima koji nisu ostvarili pravo na stipendiju.

-To je gesta kojom želimo stimulirati sve studente i pokazati i da mislimo na njih.

Odluka je naposljetku prihvaćena sa šest glasova ZA i četiri suzdržana.