Gradovi i općine 11.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

Vrhunski gimnastičar ne kupuje se u dućanu, već je rezultat dugotrajnog rada

Povodom posljednjih uspjeha Filipa Udea i čakovečke gimnastike općenito, ali i planiranog povećanja ulaganja u sport iz Gradskog proračuna u idućoj godini, u utorak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare. Pored naravno "srebrnog" Filipa Udea, na njoj su govorili i sportski direktor Gimnastičkog kluba "Marijan Zadravec Macan" Mario Vukoja, trener Igor Križimski, te gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

 

Kovač je još jednom čestitao Udeu na srebrnoj medalji sa Svjetskog prvenstva u Kini, te naglasio da je zahvaljujući njoj Čakovec tih dana ponovno po pozitivnim vijestima bio na svim nacionalnim medijima i to kao sredina u kojoj se ulaže u sport, rad s djecom i mladima. No, rekao je i da Filipovi rezultati nisu jedini razlog ulaganja u ovaj bazični sport. "Gimnastiku trenira velik broj djece s područja Čakovca,  kod nas ima višedesetljetnu tradiciju, okuplja brojne stručne trenere te smatram da sigurno zaslužuje financijsku podršku koju dobiva.", rekao je gradonačelnik te dodao su u prijedlogu Proračuna Grada Čakovca za 2015. godinu predviđena veća sredstva za sport općenito, ali i za stručni rad te olimpijski ciklus. To je zbog toga što se svaka kuna uložena u sport višestruko vrati, kroz masovnost, zdrav način življenja te rezultate, završio je gradonačelnik Kovač. 

 

Sportski direktor Gimnastičkog kluba "Marijan Zadravec Macan" Mario Vukoja istaknuo je da se vrhunski gimnastičar ne može kupiti u dućanu, već da je rezultat dugotrajnog i kontinuiranog rada. Sveto trojstvo u sportu, kako je rekao, je masovnost, stručni rad i infrastruktura. Grad Čakovec sve to je osigurao, te ovi rezultati nisu slučajni. "Drago mi je i što se u posljednje dvije godine konstantno povećavaju sredstva za sport na području Grada, čime se klubovima daje mogućnost za kvalitetan i sustavan rad. Rezultati sigurno neće izostati.", naglasio je Vukoja.

 

Filip Ude zahvalivši se Gradu na podršci, istaknuo je da sljedeće godine ima dvije šanse plasirati se na Olimpijadu. Namjerava je obje iskoristiti, jer mu je želja otići u Brazil te se iz njega vratiti s najsjajnijim odličjem. Za gradonačelnika je priredio malo iznenađenje uručivši mu gimnastičku majicu te repliku srebrne medalje osvojene u Nanningu. 

 

Svi mi Filipu držimo palčeve, no bez obzira na rezultat koji ostvari u sljedećem natjecateljskom ciklusu, jedno je sigurno. Gimnastika je ponovno "in", sve veći broj djece trenira, s njima se kontinuirano i stručno radi, te uskoro možemo očekivati nove uspjehe.

Izvor: 3107