Gradovi i općine 29.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Vruće plesno ljeto

 

teuta, studio

Plesačice i plesači Studija suvremenog plesa Teuta Čakovec tijekom ljeta nisu odmarali. Uz pripreme u dvorani koncentrirali su se i na nastupe. Sudjelovali su na Šibenskom plesnom festivalu koji je održan po peti put i u radu Međunarodnog umjetničkog kampa Kamenjak Kraj Pule.

 

Na Šibenskom festivalu Teuta se predstavila po treći put i to s cjelovitim programom od jedanaest koreografija nazvanih "Nebo je još uvijek plavo". Koreografije je osmislila Nikolina Mekovec, a Teutini izvođači plesom su osvojili pozornicu ispred Katedrale Sv. Jakova na Trgu Republike u Šibeniku. Pridružili su im se i plesači drugih ansambala i profesionalci iz Zagreba, Požege, Zadra, Dubrovnika i Šibenika.

 

Na Međunarodnom umjetničkom kampu Kamenjak sudjelovali su u radionicama različitih plesnih izraza, surađujući s domaćim i inozemnim plesnim grupama i koreografima. Kamp ima i svoj prezentacijski dio pa je tako Teuta sa svojim najstarijim plesačima izvela nekoliko koreografija N. Mekovec: Iza sakla, Neizbježno, Zaborav i Sedam odluka. (al)

 

Izvor: 3148