Gradovi i općine 15.01.2017. 10:59. Zadnja izmjena: 15.01.2017. 11:00.

Zimska služba Grada Čakovca

Za ceste u Čakovcu utrošeno oko 40 tona soli, promet se uglavnom odvija normalno

Zbog snijega koji je u petak pao na području Grada Čakovca, ekipe Zimske službe Grada Čakovca cijelu noć uklanjale su snijeg sa prometnica te soljenjem sprječavale smrzavanje. Posebna pozornost dana je nadvožnjacima, podvožnjaku te kružnim tokovima na području grada.

Sve ekipe koncesionara, Tegre d.o.o., Patafta i sinovi d.o.o.  GKP Čakom cijele noći bile su na terenu, kako bi omogućile nesmetano odvijanje prometa. Utrošeno je oko 40 tona soli.

Ekipe Zimske službe i dalje su na terenu, sole se glavne prometnice te uklanja snijeg sa sporednih ulica. U subotu popodne posebna pozornost dana je području sporednih ulica u Čakovcu i svim mjesnim odborima, gdje se uklanjaju nakupine otopljenog snijega. Pojačano će se očistiti snijeg na prilazima školama i vrtićima na području grada, budući da u ponedjeljak, 16. siječnja počinje nastava.

Mole se građani da očiste snijeg ispred svojih kuća kako bi se pješaci mogli nesmetano kretati. Starija domaćinstva mogu se obratiti u čakovečko Komunalno redarstvo koje će organizirati čišćenje snijega ispred njihovih kuća.

Kako su razlog zastoja uglavnom bila vozila koja su u snijegu zapela zbog nepripremljenosti na snijeg, apeliramo na građane da se ovih dana, kad su najavljene nove padaline, u promet ne uključuju bez odgovarajuće zimske opreme.

Izvor: Grad Čakovec