Gradovi i općine 27.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Za naučiti slikati nikad nije kasno

Pri Pučkome otvorenom učilištu Čakovec već 5 godina djeluje Likovni klub „Paleta“ koji okuplja ljude svih dobi i struka, a koji, uz stručno vodstvo, žele naučiti crtati i slikati. U petak, 26. rujna, u prostorima Učilišta priređena je svečanost na kojoj je 33 polaznika primilo „potvrde“ o završenom tečaju - od 1. do 5. stupnja te su ujedno prezentirani njihovi radovi nastali tijekom edukacije. 

 

Voditelj tečaja je zagrebački slikar, član Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Ivan Lovreković.

 

-Na početku se tečaj nekoliko mjeseci održavao u maloj dvorani Centra za kulturu, no kako je tamo uslijedila obnova prostora preselili smo na Učilište i otada smo ovdje.  Doista nam dolaze sve generacije. Naravno, bolje je ako se počne već u mladoj dobi, tako sam i sam već sa 7 godina nešto „šarao“ i crtao. No, s druge strane oni koji se slikanjem žele baviti iz hobija i osobnog zadovoljstva, mogu početi i sa 60 godina i kroz nekoliko godina naučiti vrlo dobro crtati i slikati. I takvih primjera imamo dosta. Polaznicima prenosim sve „trikove“ i slikarske tajne, nisam sebičan po tom pitanju, a postoji puno načina kako si olakšati, pogoditi proporcije i perspektivu, kazao je Lovreković dodajući da među polaznicima ima i onih s talentom da postanu i profesionalci. Tečajevi će se održavati i u predstojećem razdoblju, a oni koji su ih netom završili te izložili svoja djela su sljedeći:   

 

Dino Branilović, Nadja Oblak, Ivana Marčec, Jelena Bakač, Iva Trupković, Matej Mikulić, Anita Šprem, Marija Šprem, Anita Vinković, Mirna Bojić, Nevenka Bošnjak, Marija Bašnec, Jelena Obadić, Sara Sabol, Marijan Žvorc, Maja Žvorc, Viktor Vlahek, Rea Vlahek, Vita Vlahek, Nensi Zorčec, Kaja Resman, Maria Molnar, Ivan Malić, Đurđica Sraga, Đurđa Pevač, Marija Horvat, Stanka Bojić, Vladimir Dokleja, Dragica Sklepić, Emilija Horvat, Jakov Skok, Miljenko Kranjčec i Snježana Logožar.

 

Izvor: 3100