Gradovi i općine 13.09.2017. 07:50. Zadnja izmjena: 13.09.2017. 08:00.

Potpisan ugovor u Županiji

Za održavanje cesta u Međimurju osigurano novih 34 milijuna kuna

U Maloj vijećnici Međimurske županije je potpisan dvogodišnji Ugovor o izvođenju radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta sukladno odrednicama Zakona o cestama te Pravilniku o održavanju i zaštiti javnih cesta, težak oko 34 milijuna kuna. Potpisivanju i konferenciji koja je uslijedila, prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini, vlasnik tvrtke Pavlic-asfalt-beton Zvonimir Pavlic i predsjednik Uprave tvrtke TEGRA d.o.o. Ivan Kolarić ispred zajednice ponuditelja.

Na temelju otvorenog postupka javne nabave Županijske uprave za ceste Međimurske županije izabran je najpovoljniji ponuđač za radove redovnog održavanja. Ovaj put raspisan je natječaj za dvogodišnje održavanje, okvirni Sporazum koji će popratiti radove redovitog održavanja do kraja 2019. godine. „Ukupni iznos okvirnog Sporazuma je nešto manji od 34 milijuna kuna, dakle za redovno održavanje biti će utrošeno više od 17 milijuna kuna godišnje, za održavanje prometnica. U sklopu redovnog održavanja obuhvaćamo i program rada zimske službe koji godišnje iznosi oko 3 milijuna kuna“, istakla je Cividini. Župan Posavec komentirao je međimurske tvrtke koje su u prethodnom razdoblju obavljale spomenuti posao te se osvrnuo na buduće izazove. „ Sretan sam jer su međimurske tvrtke uspjele dobiti ovaj posao, to je izuzetno važno iz više razloga, kada zatreba ljudi, sjedišta tih tvrtki, mehanizacija i silosi su ovdje, a ujedno će se koristiti međimurski resursi kako bi se zaokružila cjelokupna priča održavanja u narednim godinama. Uz 34 milijuna kuna ŽUC upravlja s dodatnih 30 milijuna kuna građenja, uz sve ono što je u planu Hrvatskih cesta za zahvate i modernizaciju na državnim prometnicama. Posla je puno, izazova je još više, vjerujem da ćemo se uspjeti s njime suočiti i riješiti sve na najbolji mogući način, to isto želim i tvrtkama Pavlic asfalt-beton i Tegra“, rekao je Posavec.

Spomenimo da je na ovaj način osigurano 17 milijuna kuna godišnje, što je još jedan pomak, naspram 14 milijuna koliko je bilo u proteklim godinama. „Novitet je i nabavka soli, tako da od sad nećemo više uzimati sol od Hrvatskih cesta, imati probleme s dopremom preko Gorskog kotara, nego će na taj način naši izvoditelji puniti silose i skladišta te osigurati sigurnost prometnica i u zimskom periodu“, osvrnula se Cividini na sezonu koja slijedi. Za kraj je napomenula da međimurski ŽUC gospodari s 450 kilometara i županijskih i lokalnih cesta, na području čitave Međimurske županije, osim cesta na području grada kojima upravlja isključivo Grad Čakovec.