Gradovi i općine 07.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Zabavna škola nogometa

U Malom Mihaljevcu i ove je godine održana Otvorena zabavna škola nogometa. Druga po redu, škola nogometa na nogometno igralište u Malom Mihaljevcu privukla je 200 djece. Prijavljeni mališani stari od 4 do 12 godina svoje sudjelovanje mogu zahvaliti organizatorima, Udruzi mladih Mali Mihaljevec.

 

- Iako djeca uče nogometne osnove, cilj svega je da se sudionici zabave. Ove godine prijavila su se djeca iz 29 međimurskih sela. Kako bi sve bilo što kvalitetnije organizirano, treneri, lideri i organizatori sudjelovali su na trodnevnoj edukaciji, objasnio je Vedran Kovačić (24), predsjednik Udruge mladih Mali Mihaljevec.

 

Tijekom pet dana nogometne škole, 12 dječjih ekipa zabavilo se i uz pokazne vatrogasne vježbe i prezentaciju Policijske uprave međimurske.

 

Zadnji dan ostao je rezerviran za podjelu priznanja i zajedničko nogometno druženje roditelja i djece. Iako je uvjet UEFE-e bio minimalno 30 posto ženske djece u nogometnoj školi, na ovogodišnju Otvorenu zabavnu školu nogometa prijavilo se više od 40 posto. Da su pripadnice nježnijeg spola prisutne u nogometnoj školi i kao trenerice, pokazuje primjer Tatjane Mesarić iz Malog Mihaljevca. U Otvorenoj zabavnoj školi nogometa od 2006. dosad, kao njihova stalna trenerica, sudjelovala je u 10-ak otvorenih zabavnih škola nogometa. 

 

Osim Udruge mladih Mali Mihaljevec kao organizatora, suorganizatori nogometne škole su Udruga žena Mali Mihaljevec, DVD Mali Mihaljevec i NK Mali Mihaljevec. Podupiratelji projekta su Općina Šenkovec, Općina Sveti Juraj na Bregu, Grad Čakovec i Međimurska županija. Program ima službenu licencu UEFA-e, a Udruga otvorene zabavne škole nogometa Hrvatska događaju u Malom Mihaljevcu donirala je lopte, majice, priznanja, narukvice i čunjeve.