Gradovi i općine 26.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

ZAMJENIK MINISTRA KULTURE ALEN KAJMOVIĆ: JOŠ ĆEMO ULAGATI U PRIBISLAVEC

 

Najavljena obnova krovišta crkve, postavljanje izolacije na društvenom domu i rekonstrukcija „erkera“ na Kaštelu.

Na poziv načelnice Višnje Ivačić, Općinu Pribislavec posjetio je zamjenik ministra kulture Alen Kajmović. Razgovaralo se o dosadašnjim te ulaganjima Ministarstva koja slijede u toj sredini. U predstojećem razdoblju tako će na vanjskoj fasadi društvenog doma biti postavljena hidroizolacija - što je investicija ukupno vrijedna 96.406 kuna pri čemu ministarstvo izdvaja 70.000 kuna.

Također, uz potporu ministarstva, uslijedit će i obnova krovišta Crkve svetog Florijana što je projekt čija se vrijednost procjenjuje do maksimalnih 100 tisuća kuna.

Predstavnici Ministarstva i Općine obišli su i pribislavski Kaštel. U protekle tri godine uz sufinanciranje Ministarstva izrađeni su arhitektonski snimci te je izrađena projektna dokumentacija za objekt koji je dosad bio bez ijednog „papira“. U Feštetićevom dvorcu još uvijek je smještena Osnovna škola „Vladimir Nazor“, no to, kako je istaknuto, ne priječi nastavak ulaganja u obnovu, odnosno zahvata koji neće ometati rad škole. Zato se u idućem trogodišnjem razdoblju planira ponovno postavljanje „erkera“ – nekad ostakljenog dijela pročelja zgrade koje je zbog dotrajalosti uklonjeno devedesetih godina prošlog stoljeća. (vk)

Izvor: 3148