Gradovi i općine 15.11.2016. 13:47.

Zamjenik ministra znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak na gradilištima u Pribislavcu i Orehovici

U sklopu službenog posjeta Međimurskoj županiji zamjeniku ministra znanosti i obrazovanja Hrvoju Šlezaku organiziran je i obilazak školskih gradilišta na području županije, kako bi ga se upoznalo s trenutnom situacijom. Tako je u pratnji zamjenice župana Međimurske županije Sandre Herman i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca, Šlezak obišao gradilišta Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu, gdje su ga dočekali načelnica Općine Višnja Ivačić i ravnatelj Osnovne škole Bruno Matotek, te sportske dvorane Osnovne škole Orehovica, u pratnji načelnika Općine Franje Bukala i ravnatelja Osnovne škole Željka Krištofića.

Završetak izgradnje škole u Pribislavcu jedan je od županijskih prioriteta

Nastava u OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu održava se u dvorcu grofa Feštetića, spomeniku kulture nulte kategorije, te su novi prostori za nastavu i TZK neophodni zbog stalnih investicija u održavanje prostora. Tako je nakon punih 18 godina pokrenuta kapitalna investicija izgradnje nove škole i dvorane, a do sada je utrošeno 6 milijuna kuna kako bi se završila prva faza radova. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na više od 30 milijuna kuna, a njen bi završetak omogućio kvalitetne uvjete rada i jedan novi standard za 285 učenika, te 30-ak polaznika predškole. 

OŠ Orehovica na novu dvoranu čeka više od 10 godina

Drugi kapitalni projekt u koji je do sada utrošeno oko 5 milijuna kuna, odnosi se na izgradnju sportske dvorane u Orehovici. Kako napominje načelnik Bukal, radi se o jednom od ključnih projekata za Općinu, a za dovršetak investicije potrebno je osigurati još 5 milijuna kuna. „Izgradnja temelja počela je prije više od 10 godina, a radovi su nastavljeni tek 2014. godine, kada je Županija  osigurala više od 600 tisuća kuna u svom proračunu za provedbu 2. faze“, objasnio je pročelnik Sušec, te dodao kako je Općina osigurala zemljište, prilaznu cestu i komunalnu infrastrukturu.

Nakon što se upoznao s problematikom škologradnje u Međimurju, Šlezak je istaknuo da postoje određeni problemi iznalaženja modela financiranja, no i kako su se tijekom ovog posjeta našli putevi do mogućeg rješenja, o čemu će se detaljnije znati nakon skorog sastanka s resornim ministrom.