Gradovi i općine 14.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Započeli radovi na izgradnji školske sportske dvorane u Ivanovcu

17 godina prošlo je od završetka izgradnje sadašnje zgrade Osnovne škole Ivanovec, a više od desetljeća od početka planiranja izgradnje školske sportske dvorane. Od ovog utorka pak počinjemo brojiti dane do otvaranja, ovog i za školu, ali i naselje Ivanovec i Grad Čakovec, veoma važnog objekta. Naime, danas su započeli radovi na izgradnji Školske sportske dvorane Osnovne škole Ivanovec.

 

Prigodnim programom u predvorju škole dominirala je dječja pjesma, ali i olakšanje što je konačno započela izgradnja dvorane. Kako je u prigodnom govoru istaknula ravnateljica OŠ Ivanovec Palmina Novak, nastava tjelesne i zdravstvene kulture u ovoj ustanovi odvija se u neprimjerenim uvjetima, odnosno u obližnjem Zadružnom domu. Kako bi do njega došli, učenici moraju prelaziti prometnicu, ali i biti izloženi vremenskim nepogodama. Ova investicija označit će novo razdoblje u životu škole, posebice i već sad uspješnih školskih sportaša.

 

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da je malo trenutaka u razvoju nekog mjesta koji se mogu nazvati povijesnim. Današnji datum je takav, jer će pisati da je upravo 14. listopada 2014. godine započela izgradnja kapitalnog objekta za Ivanovec – školske sportske dvorane. "To je objekt koji će obogatiti život u naselju – naravno, dvoranu će najprije koristiti učenici za nastavu i vanškolske aktivnosti, ali sportaši za treninge, udruge za nastupe, a građani za rekreaciju.", rekao je Kovač i nastavio da nije dvojio kad su učenici ove škole i mještani odmah na početku mandata došli do njega predstavljajući mu probleme koje imaju. "Saslušavši ih, odmah smo izgradnju dvorane stavili na prvo mjesto. Nije pošteno da mjesto poput Ivanovca, koje ima tako razvijen društveni i sportski život, na svome području nema sportsku dvoranu, da škola čiji učenici postižu uspjehe na brojnim državnim natjecanjima, nema prostorne uvjete poput onih iz drugih dijelova grada.", završio je gradonačelnik Kovač.

 

Svečani program u kojem su nastupili učenici i učiteljice Osnovne škole Ivanovec, svojim prisustvom uveličali su, osim gradonačelnika i njegovi zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednik VMO Ivanovec Tihomir Žbulj, predsjednik VMO Štefanec Dejan Hrastić, ravnateljica škole Palmina Novak, vijećnici čakovečkog Gradskog vijeća i Vijeća mjesnog odbora Ivanovec, osobe iz društvenog i gospodarskog života grada, kao i brojni mještani Ivanovca. 

 

Svečanost je završila simboličnim zakapanjem čeličnih tuljaca u kojima se nalaze poruke gradonačelnika Čakovca i učenika ivanovečke škole namijenjene nekim budućim generacijama. Odmah nakon simboličnog zatrpavanja betonom, nadglasali su ih građevinski strojevi, koji su odmah po završetku svečanosti krenuli s radovima. Radovi u ovoj prvoj fazi stoje gotovo 900 tisuća kuna, a cijela investicija stajat će oko 10 milijuna. Osim same dvorane dogradit će se i dvije učionice te pripadajući kabineti, tako da će i djeca iz Ivanovca i Štefanca koja pohađaju ovu školu, imati najbolje uvjete za praćenje nastave.

Izvor: 3103