Gradovi i općine 26.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Započinje manifestacija "Advent u gradu Zrinskih"

U subotu, 21. studenog počinje manifestacija "Advent u Čakovcu" i trajat će do subote, 26. prosinca. Blagdansko ozračje i božićni običaji bit će u prvom planu, no sadržaja će biti za sve dobi i ukuse. 

Grad Čakovec i njegova Turistička zajednica ovaj su program pretvorili u tradiciju u dosadašnjih pet godina održavanja. Kako najavljuju gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek te gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Željko Železnjak, grad će biti prepoznatljivo uređen, a bogati izložbeni i sajamski program uz religijske sadržaje uljepša će ugođaj i doživljaj Božića u Čakovcu. 

Bit će održan Čakoland, vozit će turistički vlak, Djed Božićnjak će imati svoj kutak. U Čakovec stižu gosti iz Dalmacije, priređuju se koncerti,... 

Kako je papa Franjo ovu godinu proglasio Godinom Božanskog milosrđa, paljenje svijeća na adventskom vijencu ispred crkve Sv. Nikole biskupa svake subote navečer predvodit će svećenici iz međimurskih župa. Tako će prvu svijeću ove subote, uz gradonačelnika Čakovca, upaliti dekan čakovečkog Dekanata preč. Vladimir Kolarić. Od ponedjeljka kreću zornice, svakog radnog dana u 6 sati. Ispovjedi započinju u srijedu 23. prosinca, a za blagdan Sv. Stjepana u crkvi će se održati koncert župnih zborova iz Međimurja. Ovogodišnji koncert bit će posvećen skladatelju, Čakovčaninu Miroslavu Grđanu, koji je rođen prije sto godina - najavljuje gvardijan Železnjak. (l)

Izvor: 3161