Gradovi i općine 23.07.2017. 10:00. Zadnja izmjena: 23.07.2017. 11:54.

Miklavec-Podturen-Novakovec

Zašto ne voze brodovi na rijeci Muri?

Na aktualnom satu posljednje sjednice Općinskog vijeća Podturna – održane u četvrtak, 13. srpnja, HDZ-ov vijećnik Branko Krnjak upitao je načelnika Općine Podturen Pericu Hajdarovića što se zbiva s brodovima (skelama) na rijeci Muri. Sve tri skele na području općine – ona u Podturnu, Miklavcu i Novakovcu, posljednjih mjeseci nisu u funkciji, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo brojnih mještana - posebice ribolovaca i vlasnika poljoprivrednih zemljišta na slovenskoj strani rijeke Mure. Načelnik Hajdarović objasnio je zašto je došlo do takve situacije.

-Ljudi koji su zaduženi za skele trebali su ići na liječnički pregled. Najprije su poslani na pregled po krivom pravilniku, potom smo to ispravili i poslali ih po drugom. No, nažalost, stigao je odgovor da nisu prošli iz zdravstvenih razloga.

- Jedan od njih je, kako se izjasnio načelnik Hajdarović, dijabetičar, drugi ima Parkinsonovu bolest, a treći ne vidi na jedno oko. Zbog toga će, kaže, Općina Podturen morati raspisati natječaj i potražiti nove ljude koji će biti zaduženi za održavanje skela i prijevoz putnika preko rijeke Mure. Još uvijek nije poznato kad će prometovanje biti nastavljeno.