Gradovi i općine 17.09.2019. 11:09. Zadnja izmjena: 17.09.2019. 12:05.

Stigli na utakmicu

Zašto su u M. Središću frcale iskre?

U ponedjeljak, 9. rujna, sjednica Gradskog vijeća Murskog Središća počela je u 'nespretno' vrijeme, sat vremena prije prijenosa utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske s Azerbajdžanom, pa je nakon aktualnog sata sve išlo brzopotezno.

Polugodišnji obračun gradskog proračuna odličnih je pokazatelja, uz 600.000  tisuća kuna na računu Grad ima i depozit 'težak' pet milijuna kuna, uredno podmiruje sve obveze, dugova nema, s viškom iz proteklih razdoblja od 2,7 milijuna kuna i upravo ostvarenim viškom od 2,2 milijuna kuna, mirno se radi. Rasprave o obračunu proračuna nije bilo, usvojen je s većinom glasova.

Iz izvješća o reviziji učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nogometnim stadionima i igralištima u vlasništvu općina i gradova Međimurske županije vijećnici su mogli iščitati da je Grad Mursko Središće sva igrališta u svom vlasništvu upisao s procjenama vrijednosti u registar imovine, ali još nisu zavedena u glavnu knjigu jer treba ažurirati procjenu vrijednosti. 

Gradonačelnik Dražen Srpak podnio je izvješće o svom radu u prvom polugodištu ove godine, a o izvješću su raspravljali vijećnici Milorad Pilipović i Tomislav Korbelj.

Vijećnik Pilipović samo je tražio pojašnjenje o investiciji u energetsku učinkovitost na zgradi DVD-a Mursko Središće, a vijećnik Korbelj krenuo je u opširniju analizu izvješća i prigovorio gradonačelniku zbog projekata koje je najavljivao, a nisu realizirani i spomenuo otvaranje gradske radiopostaje, ginekološke ordinacije, otvaranja klizališta zimi, srednju školu u Murskom Središću...

Gradonačelnik Srpak je vijećniku odgovorio da je već na polovini aktualnog mandata realizirano gotovo sve što je u nadležnosti lokalne samouprave, te da projekti o kojima govori ne ovise ni o ovlastima ni o odlukama Grada, premda ih je Grad poticao. Iz HAKOM-a je informacija da za gradski radio nema slobodnih frekvencija, za ginekološku ordinaciju je Grad osigurao sve preduvjete i sporazum s Domom zdravlja Čakovec, ali nije bilo dovoljno upisanih pacijentica, itd.

Budući da su u raspravi frcnule iskre, predsjednik Vijeća Zvonko Vrtarić opomenuo je vijećnika Korbelja da "non-stop podbada i ide ispod pojasa", no i nakon opomene gradonačelnik je kazao da ga vijećnik Korbelj dalje provocira, gledajući ga klima glavom, pa mu se otelo pitanje "je li klimavac"!?

Vijećnik Korbelj se tada razljutio, kazao da tako dalje ne može raditi, gradonačelnik mu je opet uzvratio da se ne bi trebao ponašati kao u jaslicama, pa je vijećnik Korbelj krenuo iz vijećnice, a za njim i vijećnici oporbene koalicije SDP-MDS-HSU-LB... taman na vrijeme da stignu na početak uvodno spomenute utakmice.