Gradovi i općine 28.11.2018. 14:32. Zadnja izmjena: 28.11.2018. 14:35.

Nedelišće

Zastupnica Sunčana Glavak u Saboru zagovara izgradnju obilaznice Nedelišća

Prema posljednjim mjerenjima kroz Nedelišće dnevno prođe 20 tisuća vozila s tendencijom rasta te brojke, a tema izgradnje obilaznice prema Varaždinu često se u javnosti pojavljuje u kontekstu visokih prioriteta Hrvatskih cesta. Zastupnica u Hrvatskom saboru Sunčana Glavak iskoristila je 27. studenog priliku da pred Parlamentom i hrvatskom javnošću artikulira važnost uvrštavanja izgradnje obilaznice Nedelišća i Pušćina u program HC-a.

Istaknula je kako visoko opterećenje tranzitnim prometom dnevno u sebi nosi potencijal ugroženosti sigurnosti stanovnika tog područja, otežava i usporava prometnu komunikaciju unutar naselja, dodajući pritom da je teretni promet vrhunac ovoga pitanja. Time je svojim autoritetom saborske zastupnice ponovno dala doprinos isticanju tema važnih za Međimurje općenito. Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania ističe zadovoljstvo ovakvim slijedom događaja, tim više što je važan svaki iskorak koji može ubrzati plan izgradnje obilaznice o kojoj se govori, a koju građani iščekuju, već godinama.

- Potpuno smo svjesni da za sve postoji procedura i da ona traje, no nakon niza godina u kojima smo dobivali najave da će Hrvatske ceste obilaznicu uvrstiti u svoje programe rada, tek sada imamo dojam da su se stvari uistinu pokrenule s mrtve točke. Pomoć koju nam u tom smislu pruža zastupnica Glavak ima veliku težinu. Činjenicu da ona dolazi iz Međimurja i da dobro poznaje lokalne potrebe i prioritete ne treba zaboraviti nitko od nas, već uvažavati mogućnost da nam ona i drugi saborski zastupnici u mnogočemu mogu pomoći. S tim i računamo, zato sada i dobivamo pomoći da projekt obilaznice zaživi ranije od predviđene 2020. godine - ističe načelnik Darko Dania.