Gradovi i općine 28.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Završio edukacijski ciklus od 8 radionica na temu

Udruga tjelesnih invalida Međimurja provodi projekt „Brzi start!“ u okviru kojeg je održan edukacijski ciklus od osam radionica za stručnjake i članove organizacija civilnog društva s ciljem osnaživanja stručnjaka za usvajanje konkretnih vještina za pružanje preventivnih i interventnih mjera u svrhu smanjivanja socijalne isključenosti i poticanja na zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom i mladih s problemima u ponašanju.

 

Projekt je pokrenut u sklopu operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013. za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, ugovarajuće tijelo Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci, od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine. Ukupna vrijednost projekta je 199.884,00 kuna. 

 

 

Edukacija je započela 19. ožujka 2015., a završila 24. travnja 2015. godine. Edukacijski ciklus održan je u četiri modula, a izvoditeljice edukacije bile su Nikolina Vodanović i Ana Preveden iz Udruge Igra iz Zagreba. Sudionice su bile stručnjakinje iz udruga, škola, centara za socijalnu skrb iz Čakovca i Varaždina te odgojnog doma koje rade s mladima s invaliditetom i mladima s problemima u ponašanju.

 

Na edukaciji je obrađen niz tema kao što su potrebe mladih osoba s invaliditetom i mladih osoba s problemima u ponašanju,  specifične potrebe i teškoće stručnjaka koji rade s mladim osobama s invaliditetom i mladim osobama s problemima u ponašanju, socijalna isključenost/uključenost, aspekti zapošljivosti mladih osoba s invaliditetom i mladih osoba s problemima u ponašanju na današnjem tržištu rada te alati koje će stručnjaci koristiti prilikom pružanja usluga mladima s ciljem povećanja zapošljivosti.

 

Izvor: 3131