Gradovi i općine 09.04.2018. 10:08. Zadnja izmjena: 09.04.2018. 10:10.

Općinsko vijeće

Zavrzlame oko novog vrtića u Donjem Vidovcu

Općinsko vijeće Donjeg Vidovca na zadnjoj sjednici ovlastilo je načelnika Josipa Matulina za dodatne razgovore oko mogućnosti spuštanja cijene za izradu projekata za rekonstrukciju, prenamjenu i dogradnju stambene zgrade (nedaleko od zgrade općinske uprave) u kojoj Općina namjerava preseliti vrtić. Tvrtku iz Preloga s ponuđenih 15.500 kuna, općinska komisija odabrala je kao najpovoljnijeg ponuđača za spomenute projekte, da bi, potom, od istog poduzeća stigla ponuda na 72.500 kuna.

- U prvu ponudu nisu bili ukalkulirani troškovi ishođenja različitih dozvola i posebnih uvjeta, kazao je uz ostalo načelnik Matulin.

U Općini se nadaju da će dodatni razgovori s izabranim izvođačem uroditi plodom, odnosno da će ukupna cijena ipak biti umanjena. Matulin je podsjetio da će i cijela adaptacija vrijedna oko 1,600.000 kuna u konačnici i dalje za oko 1,000.000 kuna biti jeftinija od opcije u kojoj bi se zgrada vrtića gradila od nule. Prenamjenom će se stvoriti uvjeti za boravak 25 djece vrtićke i osam jasličke dobi, a načelnik je ujedno podsjetio da će u zgradi nakon adaptacije, Općini na raspolaganju ostati dva stana što također nije zanemariv kapital.