Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

"Zdravi život" u Donjoj Dubravi

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, nedavno je u prostorima OŠ Donja Dubrava započeo 2,5-mjesečni Program zdravog života, u okviru međunarodnog projekta Action for health. Otvaranju toga projekta nazočili su općinski načelnik Dražen Miser i mjesni liječnik obiteljske medicine Ivan Dolenec.
O provedbi projekta, koji će se održavati putem predavanja i radionica svakog utorka, u 17 sati u prostorijama OŠ Donja Dubrava, govorile su voditeljice Renata Kutnjak Kiš, dr. med. i Dijana Uvodić Đurić, dr. med. Predavanja i radionice vodit će medicinski stručnjaci koji će govoriti o prehrani, moždanom i srčanom udaru…
Važnost brige za vlastito zdravlje u početku je prepoznalo tridesetak mještana koji su se uključili u Program zdravog života. Nakon uvodnog anketiranja, svi polaznici dobili su  uvid u svoje zdravstveno i fizičko stanje: mjereni su krvni tlak, tjelesna masa, razina šećera, kolesterola te triglicirida. Liječnice su razgovarale sa svakim ponaosob, objasnile im njihovo zdravstveno stanje te dale korisne savjete i preporuke.
- Pozivamo sve zainteresirane mještane da se utorkom priključe ovom hvalevrijednom programu (program je besplatan) jer imamo priliku saznati puno korisnih savjeta vezanih za zdravlje te razgovarati s kompetentnim stručnjacima, poručuje lokalna koordinatorica provedbe programa Mihaela Martinčić, prof.
M. Grubić

Izvor: 3068