Gradovi i općine 26.05.2017. 22:23. Zadnja izmjena: 26.05.2017. 22:23.

Međimurje je pozvano

Željku Kržaku iz Macinca osvanulo jezero pred kućnim pragom

Željko Kržak, umirovljeno vojno lice, s obitelji je prije tri godine doselio u Macinec. Kupio je stariju kuću na početku Trnavske ulice, u samom centru naselja, tik do ljekarne i ambulante. No, nakon što je uvedena kanalizacijska mreža te je iznova asfaltirana cesta, ima velike probleme s oborinskom vodom pa je pozvao list Međimurje.
- Pogledajte, pred kućom mi je pravo jezero. Prije nekoliko sati, dok je još padalo, bilo je i puno veće; sad se povuklo. Tako nam je za svake jače kiše. Ujutro se ustajem kako bi od paleta napravio most za kćer, da dijete može u školu. Problem je u tome što ovdje nema slivnika ili slivnih kanala. Kod Žira i kod igrališta su napravljeni - ispričao nam je. 
Pričao je s Ivanom Krištofićem, predsjednikom Vijeća mjesnog odbora, koji pak je o problemu izvijestio općinsku upravu. Kržak kaže kako je potom stigao komunalni redar Dražen Lacković i kazao mu da će biti iskopani slivni kanali. Komentar smo zatražili od načelnika Darka Danije.

- U najkraćem roku ćemo reagirati, izaći na teren i izvesti odvodnju - odgovorio nam je i dodao kako Trnavska nije jedina problematična lokacija. Prvo smo morali uvesti kanalizacijsku mrežu u osam naselja i asfaltirati prometnice. To je sad iza nas i u narednom razdoblju idemo rješavati oborinsku odvodnju, po prioritetima. Oborinska nije bila u projektu izgradnje kanalizacije, niti se smije slijevati u nju. Ali, Općina Nedelišće ima projektnu dokumentaciju za nju. Postavljat će se slivnici koji će voditi u otvorene ili zacijevljene kanale ili u upojne bunare. Kako ćemo financijski moći tako ćemo rješavati probleme - kazao nam je D. Dania. Dodao je da ovih dana kreće zacjevljenje kanala od nogometnog igrališta u Trnovcu prema rotoru, kao i da će se u Macincu riješiti i odvodnja sa županijske ceste preko puta ljekarne, u smjeru Trnave.