Gradovi i općine 10.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Žene iz Črečana proslavile deset godina svoje udruge

Članice Udruge žena Črečan u domu kulture svečanom sjednicom obilježile su desetu godišnjicu svoga osnutka. Osnovane su 2005. godine, a čak osam godina predsjednica je bila Karolina Horvat.

Poslije nje jedno je vrijeme udrugu vodila Vesna Ratajec, dok je posljednje dvije godine predsjednica Sanja Horvat. Tajnica je Jelena Škvorc, a aktivnih je članica 25. 

- Najviše brinemo za održavanje Črečana lijepim. Održavamo i našu kulturnu baštinu, imamo dramsku sekciju, već osam godina organiziramo Dramske susrete amatera na koji dolaze skupine iz općine, ali i van nje... Uoči Nikolinja darujemo djecu, a uoči Božića stare i nemoćne te prikupljamo za Caritasov dom za djecu s posebnim potrebama. Ponosimo se time što smo iz Črečana - ispričale su nam predsjednica i tajnica. Črečinčarke se druže i poput jedne velike obitelji su. 

- Negda se muži i srdiju, ali mi ih odma v dobru volju denemo, zaposlimo ili pozovemo na druženje - kaže tajnica Jelena Škvorc.

- I tak i tak ga nas nigda ne doma! Hvala našim obiteljima na razumijevanju - dodala je Darinka Novak.

Anđelka Horvat kazala pak je da su željeli unijeti svjetlo u Črečan, promijeniti stvari i pokazati snagu žene te da se to vidi. Črečinčarke u udrugu pozivaju nove članice. No za budućnost, sudeći po pomlatku na sjednici, ne bi trebale brinuti. Na početku sjednice sve su zajedno, kroz jednu vrstu dramskoga prikaza, iznijele povijest udruge. Prethodno je, naravno, otpjevana črečanska himna Josipa Vrhovskog. Pozdravila ih je i Ivanka Novak, zamjenica načelnika Općine. Kaže da sve udruge žena održavaju opstanak Turističke zajednice te da bez njih ni jedne prave manifestacije ne bi bilo.

Izak Vrtarić

Izvor: 3159