Gradovi i općine 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Zgrada Zadružnog doma u Štrigovi postaje ruglo!

Zgrada zadružnog doma u Štrigovi prije točno godinu dana bila je predmet razgovora u javnosti, a poticaj je došao upravo iz Općine Štrigova. Načelnik Stanislav Rebernik na svečanosti uz Dan Općine istaknuo je da vlasništvo nad objektom imaju tri pravne osobe i da jedino 100-postotno vlasništvo može rezultirati sanacijom i rekonstrukcijom. U istoj je prilici župan Matija Posavec najavio pomoć u tom smislu, no, do danas je Općina ostala usamljena u svojoj inicijativi.

Tema je ponovo aktualizirana na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Štrigovi prije ljetne pauze, uz nova pojašnjenja koja je dao načelnik.

- Zadružni dom treba spasiti jer propada i postaje ruglo. Suvlasnici nad zgradom su Općina, Poljoprivredna zadruga Čakovec i tvrtka Auto Blaži. Procjena imovinskog udjela PZ-a je 600 tisuća kuna, u što je uključeno okolno zemljište, a ono vrijedi 200 tisuća kuna. Procjena je napravljena prije godinu dana, a otada je vrijednost nekretnina pala za 10 do 15 posto. Ako je udio u zgradi tada vrijedio 400 tisuća kuna, sada je to oko 350 tisuća. Još ćemo o tome pregovarati, a isto vrijedi i za trećeg suvlasnika s kojim smo ovih dana uspostavili kontakt, ali se nismo i susreli jer je na putu. U svakom slučaju, prvo moramo ući u 100-postotno vlasništvo, kako bismo projekat sanacije kandidirali na drugim razinama, ističe načelnik S. Rebernik.

Štrigovski zadružni dom već dulje vremena nije mjesto susreta građana, što valja pripisati derutnom stanju. Manifestacije koje okupljaju veliki auditorij odvijaju se na alternativnim mjestima poput hola ili sportske dvorane Osnovne škole Štrigova.

 

Izvor: 3088