Gradovi i općine 09.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Zimski praznici na čakovečkim bazenima

Grad Čakovec će i sljedeće godine za vrijeme trajanja zimskih praznika, organizirat plivački i informatički kamp. Cilj je ovog projekta tijekom zimskog raspusta organizirati različite sadržaje, kako bi naši osnovnoškolci koji ne odlaze na zimovanja imali ispunjene praznike.

 

„Prošle je godine u plivačkom kampu sudjelovalo stotinjak osnovnoškolaca, te sam siguran da će interes ove godine biti još veći. Stoga smo odlučili nastaviti s ovim projektom, kako bi našoj djeci pružili dodatnu zanimaciju preko zimskih praznika.“, rekao, je među ostalim, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, na konferenciji za novinare, održanoj u utorak na prostorima Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Također, u dogovoru sa 1. osnovno školom Čakovec organizirat će se i informatički kamp, na kojem će zainteresirani učenici moći na zabavni način stjecati dodatna znanja iz informatike. 

 

Prema riječima tajnika Plivačkog kluba Čakovec Gorana Kolarića, kamp će trajati od 3. do 8. siječnja 2016. godine, s pauzom za blagdan Tri kralja. Učenici od 1. do 3. razreda moći će plivati od 9 do 11, a od 4. do 8. razreda od 11 do 13 sati. Prvi sat bit će škola plivanja, dok će u drugom biti slobodno kupanje, naravno pod stručnim nadzorom.

 

Na konferenciji je bio i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić, koji je dajući podršku ovom projektu, naglasio je u zimsko doba teško je organizirati dvoranske sportova, a za plivanje, odnosno bazene postoji veliki interes.

 

Roditelji i djeca moći će se prijaviti preko letka koji će dobiti u svojim školama, zaključno s 2. siječnjem 2016. godine

 

Izvor: 3163