Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Zmajari izabrali novo vodstvo

Članovi Zmajarskog kluba Rode iz Preloga okupili su se 25. siječnja na izbornoj godišnjoj skupštini na kojoj su izabrali novo rukovodstvo. Na mjestu predsjednika Kluba, dosadašnjeg predsjednika Marija Novaka zamijenio je Marko Oto. Dopredsjednikom je imenovan Danijel Kramar, tajnica će i dalje biti Lidija Kramar, a blagajnik je Đuro Pintarić.
- Posebno nas veseli što smo u protekloj godini dobili 6 novih pilota koji su u naš klub doveli i dvije nove letjelice. Planovi za naredno razdoblje su veliki, a najveća nam je želja okupiti dječju skupinu modelara i meteorologa. Težimo i povećanju broja članova, organizacijama manifestacija, a time i turističkoj popularizaciji Kluba, kaže tajnica Lidija Kramar.
NOVO LETJELIŠTE?
- Planovi koje smo stavili na papir možda izgledaju nerealno, ali mi se nadamo da su ostvarivi. Za početak ćemo popisati inventar Kluba te pripremiti i urediti letjelište i hangar. Obnovit ćemo i registraciju letjelišta te pripremiti dokumentaciju za primjenu novih zakonskih propisa. Pitanje registracije letjelišta povezuje se s dogovorom s nadležnima u Gradu Prelogu. Dugoročnije planove za budućnost temelje na traženju drugog zemljišta te uređenju većeg letjelišta. Pomoć nam je obećana iz Grada Preloga te od naših kolega iz Mađarske, rekao je novi predsjedik Marko Oto, dodavši da će se i naredne četiri godine održavati stručna predavanja za pilote te uhodane manifestacije poput aerorelija, modelarskih mitinga, prvomajskog druženja na letjelištu kod preloške marine itd. (d)

Izvor: 3067