Gradovi i općine 07.08.2018. 14:53. Zadnja izmjena: 07.08.2018. 15:03.

Lovci mogu odahnuti

Županija platila premiju osiguranja u slučaju naleta na divljač

Župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec potpisali su danas sporazum o donaciji kojom Međimurska županija rješava dugogodišnji problem lovačkih društava diljem Međimurja.

Riječ je o troškovima šteta koja nastaju naletom vozila na divljač. Iznosom od 262.936,44 kune platit će se premija osiguranja kako bi sve buduće štete bile na teret osiguranja, a ne lovačkih društava. Nastavak je to kvalitetne suradnje Međimurske županije i lovačkih društava koja su, kako je istaknuo župan, potrebna Međimurju ne samo radi zaštite lovišta, već i očuvanja bioraznolikosti.

Predsjednik Lovačkog saveza MŽ Ljubomir Grgec rekao je im je ovakva financijska potpora dobrodošla ne samo zbog njihovog daljnjeg opstanka već i rješavanja mnogih drugih problema.

-Sva lovačka društva imaju jednak problem vezan uz nalete životinja jer je 90% presuda vezanih uz spomenutu problematiku doneseno na štetu lovaca. Iz županijskog proračuna izdvojit će se sredstva namijenjena za police osiguranja koje moraju platiti međimurski lovozakupnici.

Povijesni je ovo trenutak za lovstvo Međimurja te zahvaljujemo županu na brzoj reakciji, zaključio je Grgec, a župan istaknuo kako se svi prihodi koje županijski proračun dobiva na ime lovozakupnine vraćaju Lovačkom savezu, što je na godišnjoj razini oko 300 tisuća kuna. To znači da Međimurska županija ulaže gotovo 600 tisuća kuna u lovačka društva i razvoj lovišta na području Međimurja, rekao je Posavec.