Kolumne 08.10.2017. 11:10. Zadnja izmjena: 08.10.2017. 11:11.

Komentar Andreje Šmitran

Hvala, Selnice!

Za 'nagradu' Lista Međimurje pojedincima, organizacijama i udrugama građana koji svojim angažmanom i djelovanjem pridonose napretku, boljitku i promociji našeg tjednika te njegova položaja i ugleda, ozbiljno konkurira jedan pojedinac i jedna skupina: načelnik Općine Selnica te članovi Općinskog vijeća Selnice! Svojim položajem i funkcijom koju obavlja, selnički načelnik kontinuirano radi na promociji najčitanijeg županijskog tjednika u Hrvatskoj i podizanju njegove tiraže. Dobrovoljno, i bez ikakve naknade, animira vijećnike da čitaju list Međimurje i upijaju svaku riječ koja se tiče njihova područja. Pod njegovim vodstvom list Međimurje postao je neformalni radni materijal za svaku sjednicu Vijeća, a kako bi provjerio da su vijećnici uistinu pročitali zadano, prešutno na dnevni red uvodi točku 'rekapitulacija prošlih brojeva lista Međimurje'.

Vođen najvišim demokratskim načelnima, selnički načelnik pritom javno komentira napise te - energičnim nastupom potiče javnu raspravu. Kako bi dodatno potpirio diskusiju i dokazao vijećnicima da se uistinu isplati kupovati list Međimurje, nerijetko - na sjednicama Općinskog vijeća - od riječi do riječi čita (!) isječke probranih članaka. Važno je spomenuti da je zadatku promocije našeg tjednika posve predan, pa i izvan svog radnog vremena vrlo rado proanalizira teme iz lista Međimurje.

Članovi Općinskog vijeća Selnice također igraju važnu ulogu u ovom procesu. Razglabanjima na Vijeću kao i komentarima, lajkovima i šerovima putem interneta aktivno priodnose rastu naše tiraže.

Ovim putem uredništvo Međimurja od srca zahvaljuje selničkom načelniku i vijećnicima na podršci.